FATA

Fatamorgana har to linjer og når du ansøger vil du skulle vælge enten Fotografi eller Cinema som hovedfokus.

Du vil stadig kunne arbejde med det levende billede, selvom du vælger f.eks. fotografi eller omvendt,

Fryd Frydendahl er skoleleder og fungerer som underviser og vejleder.

Kim William Catton er hovedlærer på Fotografi.

Karin Evin Worsøe er hovedlærer på Cinema.

Udover de faste undervisere får vi besøg af de bedste gæstelærere inden for cinema og fotografi, 4-5 pr. semester. Yderligere har vi onsdagsgæster, der laver spændende oplæg om deres praksis i et foredragsformat på skolen. Vi tager også ud af huset på udstillingsbesøg og i udøvende kunstneres atelier og værksteder.

Eleverne på 1. semester er med på alle opgaver igennem forløbet. Dette gælder opgaver stillet af de faste undervisere samt gæstelærerne. På 2. semester modtager du omkring 3-4 forskellige opgaver, altså længerevarende projekter. Alle har adgang til samtaler med alle skolens undervisere samt onsdagsgæster.

På Fatamorgana skal der være et åbent og ansvarligt undervisningsmiljø, hvor alle elever og ansatte føler sig trygge. Formålet med denne adfærdspolitik er at sikre, at enhver kan færdes i vores miljø uden at blive udsat for grænseoverskridende adfærd.

Gennem undervisningen bliver du personligt udfordret og opfordret til at eksperimentere med mediet og finde nye veje. Undervisningen sigter på personlig udvikling, og det er afgørende at finde sig selv eller skabe sig selv som kunstner. Vi har fokus på samtalerne, der sker i og omkring det arbejde, eleverne udvikler på skolen. Ved de ugentlige gennemgange af opgaverne mødes alle elever på skolen til fælles kritik. Den gensidige inspiration mellem elever med fokus på Cinema og Foto, mellem erfarne og begyndere, giver en levende samtale og er en stor og vigtig del af kursets grundlag.

Som elev bliver du på et 16 ugers kursus undervist af mange forskellige fotografer, billedkunstnere og filmfolk, som du altid kan kontakte, hvis du får brug for dem.

Fatamorgana er et miljø med en helt speciel ånd og glæde for billedet. For nogle bliver det stedet, hvor de finder en vej; for andre er det en periode, hvor de får nye venner; for de fleste bliver Fatamorgana en helt speciel tid, hvor billedet var i fokus.

Adfærdspolitik

På Fatamorgana skal der være et åbent og ansvarligt undervisningsmiljø, hvor alle elever og ansatte føler sig trygge. Formålet med denne adfærdspolitik er at sikre, at enhver skal kunne færdes i vores miljø uden at blive udsat for grænseoverskridende adfærd.

SPØRGSMÅL & SVAR 

Stilles der særlige sprogkrav?

Kun elever, der forstår dansk, svensk eller norsk vil blive optaget, men det er ingen betingelse at eleverne kan tale og skrive dansk.

Fælles undervisningen foregår på dansk, det er derfor vigtigt at du har nogenlunde forståelse for sproget, enkelte gæstelærere underviser dog på engelsk. 

Hvem kan søge optagelse?

Fatamorgana er et tilbud til alle, enhver kan tilmelde sig. Der er i gennemsnit mellem 22-25 elever på skolen.

Er der en aldersgrænse?

Man skal være fyldt 18 år, når man starter på Fatamorgana.

Kan jeg komme for sent med min tilmelding?

Tilmeldingsfrist for forårsholdet er 15/11 og for efterårsholdet 1/6. Er du for sent ude, kontakt skolens daglige leder Nilsson på info@fata.dk. Så ser vi på dine muligheder sammen.

Hvor gamle er eleverne?

Eleverne er typisk 20-26 år, men både yngre og ældre er at finde på holdene.

Hvad skal jeg kunne teknisk?

Du skal selvstændigt kunne arbejde med dine billeder eller video på skolens computere vi arbejder for det meste i Photoshop og Premiere Pro.

Skal jeg have eget udstyr?

Ja, du skal selv have kamera med, et billigt digitalt er tilstrækkeligt.

Er et Fatamorgana kursus en rigtig uddannelse?

Fatamorganas kursus er intensiv undervisning i at udvikle mening og skabe debat. Personlig udvikling og billedkunstnerisk forståelse. Men der er ingen eksamen, der er ingen krav om pensum og kurset er ikke erhvervsrettet. Derfor er det ingen SU- godkendt uddannelse.

Hvordan ser en uge ud på Fatamorgana?

Undervisningen foregår i dagtimerne, oftest i tidsrummet 9 - 16. Men har vi besøg af en gæsteunderviser, har de mulighed for at planlægge undervisningen anderledes.
Der kan være udstillingsbesøg og events der bryder skemaet.


Aflyses undervisningen tit?

Undervisning på Fatamorgana aflyses aldrig. Hvis en lærer skulle blive syg eller melde afbud, bliver der indkaldt vikar.

Kan man arbejde mens man går på Fatamorgana?

Vi er en dagskole med undervisning hver dag, så de af vores elever der arbejder, har oftest funder arbejde der ligger om aftenen eller i weekenderne.

Hvor mange elever har der gået på Fatamorgana?

Siden skolens start i 1989 har mere end 1300 elever gået på skolen. 

Hvis du vil vide mere, kan vi altid sætte dig i kontakt med eleverne, de kan fortælle præcis hvad der kan lade sig gøre. Du er også velkommen til at komme på besøg, send os en e-mail og aftal nærmere.

© Maj Pedersen